joi, 20 iunie 2024
AcasăCosmonautAndrei Caramitru : Ce se va întâmpla când toată lumea – mult...

Andrei Caramitru : Ce se va întâmpla când toată lumea – mult mai repede decât credeți – va avea un asistent AI dedicat pe care îl va folosi tot timpul ?

-

1) asistentul va costa – și va costa nu puțin. Pentru ca investițiile în datacentere sunt absolut colosale și energia necesară este enormă (doar o poză creată de AI folosește la fel de multă energie cat încărcarea completă a unui smartphone). Cam 100-200 EUR pe lună, estimativ. Va fi un cost important în bugetul nostru.
2) nevoia de energie electrică va crește exponențial. Asta – în plus de tranziția verde – va duce la investiții enorme în special în centrale nucleare, hidro și baterii pentru balansarea sistemului energetic (pentru fotovoltaice și eoliene).
3) diferența de competențe între cineva mediu sau chiar sub mediu (dar care folosite AI) și un expert se va diminua masiv. Deci cei bine plătiți cu mega educație care stau în birouri vor fi masiv afectați.
4) munca intelectuală “simplă” va dispărea (call centere, Backoffice, frecat hârtii și exceluri). Toate asta vor fi făcute de AI
5) lumea va trăi și mai mult în lumi virtuale construite perfect cu ajutorul AI. Realitatea va deveni mult mai banală și stupidă decât lumile virtuale .
6) cu ajutorul AI vom descoperi noi tehnologii mult mai avansate și noi direcții, noi industrii. Cred ca impactul pe biotehnologie , lupta contra bolilor și a îmbătrânirii – va fi colosal. La fel design-uri și concepte noi în arhitectura. Construcții, tehnologie auto. Zona militară și balanța de putere între țări. Tot.
7) o asemena nouă lume va cauza un imens stres țărilor care nu controlează AI. Sau vor deveni vasali tehnologici la țările care au AI (Europa la SUA de ex) sau vor lansa atacuri să blocheze / amâne dezvoltarea (Rusia, Orientul Mijlociu, posibil Asia). Atacurile ieftine făcute de grupări statale sau para-statale cu roiuri de drone ieftine organizate de sisteme AI + atacuri ciber – relativ simple o să cauzeze disruptie și pierderi mari.
8 ) muncă fizică în fabrici , ca șofer, în depozite etc nu va dispărea. Pentru ca costul unui robot cu AI care va înlocui un om va costa mai mult decât salariul unui om. În special în țările medii nu cele în care salariile sunt foarte mari și are sens să îi înlocuiești.

Descoperă mai multe la CryptoNews 📈 romanian crypto news ⚡mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

LATEST POSTS

MediaTek ar putea dezvolta procesoare ARM compatibile cu Windows

Compania MediaTek ar putea deveni un nou jucător important pe piața procesoarelor ARM compatibile cu Windows, oferind o alternativă la procesoarele Qualcomm Snapdragon, care domină...
00:53:54

O investigație BBC despre soarta lui Ruja Ignatova, fondatoarea extravagantă a criptomonedei fake OneCoin… și cea mai căutată femeie din lume

Supranumită „ regina Crypto dispăruăt”, Ruja Ignatova se află pe lista celor mai căutați zece fugari a FBI, după ce a fraudat investitori cu 4,5...

Stiri Crypto: XRP Posibil sa Primeasca Unda Verde Curand, Extraterestrii, ASI, Solana, XSpectar

Editia de azi a stirilor pe scurt din lumea criptomonedelor: 1) extratereștri Myoshibu: https://x.com/TheProjectUnity/status/... 2) extraterestrii peelings: https://x.com/RonyVernet/status/17498... 3) Trei bombardiere nucleare SUA: https://x.com/CaptCoronado/status/180... 4)...

Follow us

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

Most Popular

spot_img

Descoperă mai multe la CryptoNews 📈 romanian crypto news ⚡mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura