duminică, 3 martie 2024
AcasăCurcubeulMihai Razvan Moraru : 7 zile și 7 semnale de alarmă ca...

Mihai Razvan Moraru : 7 zile și 7 semnale de alarmă ca vine un mare război

-

În ultima săptămână min. german al apărării, min englez al apărării, ministrul suedez al apărării, lideri ai serviciilor de informații din Olanda, Belgia, Germania, Anglia, Estonia, lideri NATO, generali din armate europene și foști lideri americani ai armatei – toți au spus ca un război NATO – Rusia e inevitabil.
Unii spun ca nu trebuie sa ne îngrijorăm, căci vestul pregătește o pace în Ucraina și pregătesc doar terenul.
Nu cred asta! Și nu cred pentru ca :
1. O bună parte a celor care au făcut declarații publice nu susțin pacea pentru care Ucraina să cedeze teritorii. Sunt chiar cei care susțin Ucraina chiar și în 2024.
2. Unii înalți lideri militari și ai serviciilor de informații nu au rolul de a pregăti populația pentru un rezultat de pace! Dimpotrivă rolul lor e acela de a ne pregăti securitatea, nu de a spăla imaginea unor politicieni. Chiar prin natura funcției lor mesajul public se face doar când merită în baza unui protocol, când e necesar semnalul de alarmă, după aprobări interne, nu vine pentru a calma reacțiile de pe Facebook!
3 Mai multe publicații europene au realizat interviuri ample cu oameni din servicii și din armatele europene, prin care ne spun și scenariile de lucru:
– fie un atac al Rusiei la adresa unei țări NATO în toamna acestui an, când o confruntare Trump-Biden încheiată cu scandal, ca acum patru ani, va aduce un vid de putere în SUA.
– în maxim 3 ani pentru ca acesta e termenul maximal asumat de China în a readuce Taiwan în subordinea sa.
– în cazul unei victorii în Ucraina, ca va ataca spre nord-est pentru a putea amenința Germania și Franța, pentru a impune pacea în condițiile sale.
– un atac de la distanță asupra țărilor din Est, mai ales împotriva Poloniei și României, amenințând vestul cu același tratament în caz de răspuns.
4. Rusia produce tehnică militară pe bandă rulantă. Europei îi ia 4 ani să producă ceea ce Rusia produce într-un an. Povestea cu muniția lipsă e o doar poveste. Se văd atacuri mai dure și mai ample cu rachete, iar susținerea din Coreea de Nord și Iran nu e pentru aceste atacuri, e pentru ofensiva care va urma în următoarele luni, când Putin va dori să ia un nou mandat în glorie! Iar mare parte din tehnică primită de Rusia încă nu e folosită.
5. Oameni din servicii au declarat ca în ultimele săptămâni comunicarea cu Rusia este aproape inexistentă și ca atacurile lor în războiul hibrid au devenit tot mai numeroase și tot mai organizate.
6. Zilele trecute Rusia a pornit un război electronic în Țările Baltice și în Polonia, cu echipamente REB, care a întrerupt comunicarea GPS din Polonia și până în Suedia.
Din păcate, atitudinea duala a administrației Biden care va susține va nu susține ajutorul militar dar și conducerea ezitantă a UE îi încurajează pe ruși să fie tot mai agresivi! Culmea e ca în doctrina Rusiei fix acesta e scenariul luat în calcul pentru a continua: impotența UE și lipsa de acțiune a SUA!
Nu strică să aveți în casă lanterne, baterii, un radio și ceva bani cash, așa cum a spus ieri Amiralul Bayer, susținând măsurile cerute în Suedia. Nu din panică, ci pentru ca războaiele nu îți mai dau șansa unei minime pregătiri după ce au pornit!
Centrul Internațional de Securitate și Apărare a publicat o analiză intitulată Monentul Adevărului, prin care ne arată ca următoarele luni ne vor decide soarta mai ales noua, celor din Europa de Est!
Și spune clar ca suntem în perioada pre-război, iar anii de pace au dispărut pentru cel puțin 10 ani!
Dar poate ca ați uitat, dar în 2014 Putin exact asta a spus: invazia Ucrainei și supunerea Europei de Est! Doar ca nimeni nu l-a crezut!

Lasă un răspuns

LATEST POSTS

Noi ambasadori în patru țări. Fostul parlamentar PNL Ovidiu Raețchi pleacă în Japonia

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerile Ministerului de Externe pentru funcțiile de ambasador în patru țări. Între cei propuși se numără fostul parlamentar PNL Ovidiu...
00:03:01

Premiera istorica. Japonia a lansat o misiune spatiala de recuperare a unei deseu, o racheta cat un autobuz, aflat pe orbita Pamantului – Video

Saptamana trecuta a inceput, pentru prima data in istorie, o operatiune spatiala de recuperare a unei rachete de marimea unui autobuz, iesita din serviciu, de...

Orlando Nicoara : Capitalizarea Nvidia a crescut ieri cu $277 miliarde, dupa ce compania a anuntat venituri cu crestere cu aproape 270%, in...

Dupa inchiderea bursei a mai adaugat ~ $30 miliarde la valoarea companiei. Nvidia a castigat intr-o zi cam cat e PIB-ul Romaniei intr-un an, depasind recordul...

Cei patru astronauti pe care India ii va trimite in spatiu. Cei patru sunt deja eroi in tara lor, este prima misiune spatiala indiana...

Prim-ministrul Narendra Modi a anuntat marti numele celor patru astronauti care vor zbura pe orbita joasa a Pamantului in cadrul misiunii Gaganyaan a Organizatiei Indiene...

Follow us

3,913CititoriConectați-vă
21,600AbonațiAbonați-vă

Most Popular

spot_img

Descoperă mai multe la CryptoNews | romanian crypto news

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura