joi, 20 iunie 2024
Acas─âChinaZhongzhi Enterprise Group din China e KAPUT ! Datorii de 64 de...

Zhongzhi Enterprise Group din China e KAPUT ! Datorii de 64 de miliarde de dolari

-

Zhongzhi Enterprise Group din China ╚Öi-a declarat falimentul, dup─â un an catastrofal ├«n care a st├órnit temeri c─â a doua economie a lumii se confrunt─â cu un „moment Lehman”.
Financial Times noteaz─â c─â Zhongzhi, fondat─â ├«n 1995, a devenit unul dintre cei mai mari finan╚Ťatori nebancari din China. Interesele sale de afaceri au cuprins servicii financiare, gestionarea averilor, minerit ╚Öi vehicule electrice.
C─âderea grupului eviden╚Ťiaz─â problemele masive, ╚Öi uneori ascunse, ale datoriilor, ├«n timp ce planificatorii de stat ├«ncearc─â s─â elimine p─âr╚Ťile mai riscante ale sistemului financiar chinez ╚Öi s─â promoveze o cre╚Ötere mai durabil─â.

 

O banc─â „din umbra” , juc─âtor important ├«n industria bancar─â chinez─â,┬á a depus cerere de faliment pe motiv c─â nu ╚Öi-a putut pl─âti datoriile. Vineri, un tribunal din Beijing a acceptat cererea Zhongzhi Enterprise Group (ZEG), care a ├«mprumutat miliarde firmelor imobiliare din China si Asia.

Oficialii chinezi au lansat o investiga╚Ťie privind ÔÇ×suspectarea unor infrac╚Ťiuni ilegaleÔÇŁ ├«mpotriva companiei ├«n noiembrie. A urmat rapoarte conform c─ârora ZEG a declarat c─â este ├«n insolven╚Ť─â.

Grupul aflat ├«n dificultate le-a spus investitorilor ├«ntr-o scrisoare din noiembrie c─â pasivele sale – p├ón─â la 64 de miliarde de dolari (50,6 miliarde de lire sterline) – ╚Öi-au dep─â╚Öit activele, estimate acum la aproximativ 38 de miliarde de dolari.

Vineri, un tribunal din Beijing a publicat o declara╚Ťie pe re╚Ťeaua de socializare WeChat ├«n care spune c─â ÔÇ×activele ZEG sunt insuficiente pentru a pl─âti toate datoriile ╚Öi, ├«n mod clar, ├«i lipse╚Öte capacitatea de a le rambursa integralÔÇŁ.

ZEG este un juc─âtor important ├«n industria bancar─â din umbr─â din China, un termen pentru un sistem de creditori, brokeri ╚Öi al╚Ťi intermediari de credit care nu se ├«ncadreaz─â ├«n domeniul bancar reglementat tradi╚Ťional.

Sistemul bancar din „umbr─â”, care nu este reglementat, nu este supus acelora╚Öi tipuri de restric╚Ťii de risc, lichiditate ╚Öi capital ca b─âncile tradi╚Ťionale.

Împrumuturile informale au existat întotdeauna în economia Chinei, dar banca umbră a luat amploare în urma crizei financiare globale din 2008, când creditul era limitat.

Zhongzhi Enterprise Group: Chinese shadow bank files for bankruptcy


Descoper─â mai multe la CryptoNews ­čôł romanian crypto news ÔÜímapamond­čîÉmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Las─â un r─âspuns

LATEST POSTS

MediaTek ar putea dezvolta procesoare ARM compatibile cu Windows

Compania MediaTek ar putea deveni un nou juc─âtor important pe pia╚Ťa procesoarelor ARM compatibile cu Windows, oferind o alternativ─â la procesoarele Qualcomm Snapdragon, care domin─â...
00:53:54

O investiga╚Ťie BBC despre soarta lui Ruja Ignatova, fondatoarea extravagant─â a criptomonedei fake OneCoin… ╚Öi cea mai c─âutat─â femeie din lume

Supranumit─â ÔÇ× regina Crypto disp─âru─âtÔÇŁ, Ruja Ignatova se afl─â pe lista celor mai c─âuta╚Ťi zece fugari a FBI, dup─â ce a fraudat investitori cu 4,5...

Stiri Crypto: XRP Posibil sa Primeasca Unda Verde Curand, Extraterestrii, ASI, Solana, XSpectar

Editia de azi a stirilor pe scurt din lumea criptomonedelor: 1) extratereștri Myoshibu: https://x.com/TheProjectUnity/status/... 2) extraterestrii peelings: https://x.com/RonyVernet/status/17498... 3) Trei bombardiere nucleare SUA: https://x.com/CaptCoronado/status/180... 4)...

Follow us

21,800Abona╚ŤiAbona╚Ťi-v─â

Most Popular

spot_img

Descoper─â mai multe la CryptoNews ­čôł romanian crypto news ÔÜímapamond­čîÉmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continu─â lectura